Konkurransetilsynet vil se nærmere på samspillet mellom bankene i Norge, varsler direktør Christine Meyer.

Hun mener konkurransen mellom dem er for svak. Tilsynet vil bruke de neste ukene på å utarbeide et mandat for granskningen, melder TV 2.

- Det er grunn til å være urolig for konkurransen i bankmarkedet og grunn til å se nærmere på det. Vi vurderer at konkurransen i bankmarkedet nå er for svak. Det er fordi at selv om innlånskostnadene til bankene har falt betydelig, har man likevel beholdt marginene på utlån, sier Christine Meyer.

Trond Bentestuen, konserndirektør personmarked Norge hos DNB, stiller seg lett undrende til den varslede granskningen.

- Slik jeg opplever konkurransen så kjenner jeg meg ikke igjen i en påstand om at det er for lite konkurranse i privatmarkedet for banker. Tvert imot vil jeg si at 2013 har vært et år med svært tøff konkurranse, sier Bentestuen til Dagens Næringsliv.

- Så du tror ikke Konkurransetilsynet vil finne noe spennende dersom de ser på innlånskostnader, utlånskostnader og marginer hos norske banker?

- Nå må Konkurransetilsynet selv uttale seg om grunnlaget for granskningen. Men for å si det forsiktig så opplever jeg at konkurransen i bankmarkedet er tøff. I 2013 har konkurransen vært hardere enn noengang. De etablerte bankene har møtt tøff konkurranse fra nisjebankene. DnB får mange nye kunder, og vi merker at mange kunder bytter bank, sier Bentestuen.

Men tilsynet er overfor TV2 tydelig på at konkurransen er for svak i dag:

- Undersøkelsen vil dreie seg om hva norske myndigheter kan gjøre for å bedre konkurransesituasjonen, og den vil peke på grunner til hvorfor konkurransen er svak, sier Meyer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.