Oslo: DNB forklarer i en pressemelding at bakgrunnen for at det blir åpnet en formell sak er at DNB og andre banker sperret den svenske betalingsaktøren Trustly Group abs tilgang til BankId av sikkerhetsmessige grunner.

– BankId er det viktigste sikkerhetselementet for norske bankkunder, uavhengig av hvilken bank kundene bruker. BankId brukes også til andre samfunnsviktige tjenester og for behandling av sensitiv informasjon. Vi ser frem til å belyse denne saken og våre vurderinger i dialog med Esa. Vi skal selvsagt bistå Esa med all dokumentasjon de trenger fra vår side, sier konserndirektør Thomas Midteide i DNB.

Pressesjef Christian Steffensen i Nordea sier at Nordea er godt kjent med at Esa åpner en tilsynssak knyttet til klagen fra Trustly Group ab om påståtte hindre for markedsadgang i Norge.

– Beslutningen om å åpne sak er en ren prosessuell beslutning og indikerer ingenting med hensyn til utfallet av saken. Vi vil fortsette å samarbeide med Esa og levere den informasjon og dokumentasjon Esa ber om i sitt arbeid, sier Steffensen.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.