Bankene i Kypros vil forbli stengt til og med onsdag 27. mars, fremgår av en pressemelding fra sentralbanken i Kypros mandag.

Ifølge meldingen var det finansministeren som tok beslutningen etter anbefaling fra sentralbanken.

Årsaken til at bankene holder stengt er å sikre smidigheten til hele banksystemet.

Financial Times viser til at de mange russiske innskyterne i kypriotiske banker nå ser på måter for å slippe unna kommende begrensninger på uttak og på pengeoverføring designet for å unngå et løp på bankene.

Avisen viser til at en majoritet av innskudd på over 100.000 euro i Bank of Cyprus og Laiki Bank til slutt eies av russere, ifølge en FT-kilde.

Kilden venter at de to bankenes russiske kunder vil tape 3,5-4,0 milliarder euro. Bankanalytiker Eugene Tarzimanov i Moody's kaller dette anslaget for optimistisk, og viser til at Moody's estimat var høyere.

Russiske kunder i andre kypriotiske banker, som for eksempel Russian Commercial Bank, vil ikke få noen avgift på sine bankinnskudd, men de vil sannsynligvis kunne oppleve tap som følge av forventet kapitalkontroll, som vil stanse de fleste store pengetransaksjoner de kommende månedene.

Les også: Redningsavtalen undergraver forholdet EU - IMF

Eurolandene godkjente redningspakke til Kypros
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.