- Nordea følger alle regler og lover på dette området. Vi vil ikke akseptere å bli misbrukt til skatteundragelse, skriver Nordea i en pressemelding som ble publisert på selskapets danske hjemmesider søndag ettermiddag.

Klokken 20.00 norsk tid søndag kveld vil en rekke medier verden over publisere funn fra det som omtales som tidenes største journalistiske graveprosjekt. 

 

11 millioner dokumenter

Det hele begynte med at den tyske avisen Süddeutsche Zeitung fikk tilgang til 11 millioner hemmelige dokumenter. Disse er siden spredt via organisasjonen International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) til 100 medier - hvorav Aftenposten er eneste norske.

Les også: Paradisselskap kan velte statsminister dnPlus (DN+)

Nordea opplyser selv at Danmarks Radio i et dokumentarprogram søndag kveld vil fremstille Nordea International Private Banking i Luxembourg som en leverandør av selskapskonstruksjoner som skal gjøre at man slipper unna skatt. Det nekter altså banken for.

- Hjelper med å betale skatten

- Vi har en klar politikk for skatterådgivning og klare etiske standarder. Vi verken bidrar eller medvirker til skattemessige konstruksjoner som kan anses som skatteundragelse. Vi hjelper våre kunder med å betale den skatt de skal, skriver selskapet i meldingen.

Finanskonsernet skriver videre at de i 2009 innførte en praksis som var mer vidtgående enn både regler, forskrifter og bransjens egne standarder.

Gunn Wærsted var inntil tidligere i år ansvarlig for Wealth Management i Nordea. Hun ønsket ikke å kommentere avsløringene søndag kveld, men viste til kommunikasjonsavdelingen i Nordea.

Gunn Wærsted ønsket søndag kveld ikke å kommentere koblingen mellom hennes tidligere arbeidsgiver Nordea og skatteparadiser.
Gunn Wærsted ønsket søndag kveld ikke å kommentere koblingen mellom hennes tidligere arbeidsgiver Nordea og skatteparadiser.

 

Les også:

- Risikoen har vært til stede en god stund - og den blir høyere

Mener Saudi-Arabia bruker oljekrisen til å ramme Iran  

Slik vil privatøkonomien din utvikle seg det neste året

Kutter lån til ville bud dnPlus

Dette er vårens sykkeltrender
Her er sesongens nyheter på terreng og landevei.
03:11
Publisert:

Hør DNs podcast:

Finansredaksjonen Episode 1
DN podcast Finansredaksjonen
26:11
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.