- Vi ser at kundeadferden endrer seg, hvor stadig flere bruker digitale kanaler i sin kontakt med banken. Vi må ligge i forkant av utviklingen og omorganiserer derfor fem lokalkontorer i Møre og Romsdal og i Trøndelag, sier Trond Mellingsæter, Country Manager i Danske Bank.

Danske Bank har bestemt at kontorene i Kristiansund og Molde stenges. Bedriftkundene vil fortsatt bli betjent fra Ålesund.

Kontoret i Orkanger flyttes til Trondheim og både ansatte og kunder overføres dit.

Grong Sparebank kjøper opp personkunder, landbrukskunder og flertallet av de ansatte ved kontorene i Namsos og Steinkjer. Resten av bredriftskundene i Nord-Trøndelag vil fortsatt bli betjent fra Namsos, Levanger og Stjørdal.

 - Vi har vært opptatt av at omorganiseringen skal få minst mulig konsekvenser for de ansatte ved de aktuelle lokalkontorene. De tillitsvalgte hos oss ble tidlig involvert  og vi har hatt drøftelsesmøter gjennom hele prosessen for å sikre at vi har hatt gode samt fulgt nødvendige prosedyrer i omorganiseringen. Dessverre er det noen vi ikke har funnet nye oppgaver til, men for de fleste innebærer omorganiseringen at de får ny arbeidsgiver eller nytt arbeidssted, sier Mellingsæter.

Les også:
Asia i dag: Japan gjør klar ny ammunisjon
Oljegigant sparker tusenvis av ansatte
Døråpner for gründere i New York
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.