Forrige måned ble det kjent at den amerikanske gigantbanken Wells Fargo ble ilagt milliardbøter for ulovlig å ha åpnet over to millioner falske bankkontoer. Wells Fargo har siden 2013 vært USAs største bank målt i markedsverdi, men er etter skandalen forbigått av JP Morgan.

Arbeidsmetodene i Wells Fargo hadde lenge vært kjent internt, uten at det førte til noen endring av praksisen. Men totalt har rundt 5.300 ansatte i banken fått sparken som følge av praksisen med å opprette kontoer og kredittkort uten kundenes godkjennelse.

Resultatet av praksisen var at kundene betalte gebyrer for kontoer de ikke ante eksisterte. Dermed gikk salgstallene opp, og de bankansatte kunne heve bonuser.

I en offentlig høring i California nylig, fortalte en tidligere ansatt om hvor dårlig de ansatte i skandalebanken ble behandlet.

To av tre jukset

- Jeg er blitt trakassert, skremt, fått advarsler og nektet toalettbesøk, sa Nathan Todd Davis under høringen, skriver CNN.

Todd Davis sa også at han hadde kommet med 50 etikkvarsler i de rundt ti årene han var ansatt i banken, men at ingenting ble gjort.

Han mener det er behov for å plukke hele salgskulturen i Wells Fargo fra hverandre. Ifølge Todd Davis jukset nesten to tredjedeler av alle ansatte i banken for å innfri de urimelige salgsmålene.

Nathan Todd Davis hevdet i tillegg at han fikk sparken i juni i år fordi han kom 90 sekunder for sent på jobben én dag, men at den reelle grunnen var at han ikke «smisket» med ledelsen fordi han aldri jukset.

Wells Fargo ønsker ikke å uttale seg om hans beskyldninger, men i en pressemelding fra Wells Fargo heter det at den prøver å la alle ansatte «føle seg verdsatt, belønnet og sett».

Se Wall Street-direktøren få så ørene flagrer
 

Bankgigant lurte kundene trill rundt - sparket 5.300 ansatte etterpå

Wells Fargo traff planken  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.