Salt trippet vaklende over pukk, grus og søle, svingte nennsomt rundt en gravemaskin i arbeid og spurte en byggeplassarbeider om dette virkelig var riktig vei. Bygdøy Allé Restaurant, BAR blant venner, har flyttet østover med sitt tredje utested, på Vulkan-tomten i Maridalsveien. Akerselva fosser forbi nesten langs ytterveggen, og utenfor ligger en stor uteservering til fine dager. Pepper var allerede på plass og hadde fått god oppvartning i ventetiden. Ved de andre bordene var det overraskende fullt, med tanke på at BAR Vulkan åpnet for to uker siden og adkomsten er svakt strabasiøs. Men ved første kontakt med kveldens kelner fikk de forkl#229en:

– Har dere Groupon-meny?

Det hadde ikke Salt og Pepper og ville velge fritt fra den vanlige menyen.

De andre gjestene var i hovedsak unge og blanke.

– Det er mye BI-typer her, mente Pepper.

 
Barmat. BAR Vulkan er ikke først og fremst en restaurant. Her kommer ikke brød til bordet, heller ikke små kulinariske overraskelser. Det du bestiller, er det du får. Prisene er greie nok, om enn ikke noe kupp. Småretter koster rundt 140 kroner, mens forrettene er litt rimeligere. Hovedretter koster fra 168 for en burger til 255 kroner for entrecôte. Det var vanskelig å stå over fristelsen ved en skikkelig cocktail. For ikke å gå seg vill i det fulle barkartet, valgte de hver sin av de tre anbefalte på matmenyen. «Pornstar» var en herlig pasjonsfruktcocktail med champagne i shotglass ved siden av, mens «Eté Poiré» var en minst like herlig miks av bringebærpuré og pærelikør å nippe til mens Salt og Pepper ventet på forrettene.

– Utrolig godt! utbrøt Pepper, som hadde valgt peppergrillet carpaccio til forrett.

Det magre oksekjøttets smak kom ekstra godt frem i møtet med en skarp pepperrotsaus. Salt hadde fått en fullrigger av en rett. På en saus av røkte tomater lå en raus porsjon koriandermarinerte reker toppet av tørkede tomatskall. Salt inhalerte aromaen av koriandermarinerte reker før smaken nådde ganen; det smakte friskt, grønt og salt.

 
Sterke smaker. – Ganske amerikansk stil på interiøret, mente Salt.

De nye lokalene er fulle av røft, upusset treverk. Gulvene er av betong, og vinflasker til kjøling står på toppen av gamle oljefat. Men stolene er trukket i myke tekstiler i jordfarger.

De drakk viner på glass fra den enkle vinmenyen, der hver vin har en bokstav som dukker opp ved siden av matretten som passer til vinen.

Hovedrettene inkluderer entrecôte, to burgere, kylling og torsk. Salt hadde falt for en Vulkan Burger spesial, med trøffelaioli og cheddar. Burgeren var røslig og smakfull, men kunne nok vært litt mer rosa og grov. I en sylindrisk boks lå små, sprø og godt saltede chips som tilbehør – perfekt barmat, som Pepper så langt etter. Det var ikke nødvendig, for torsken med sellerirotpuré var et godt stykke arbeid.

– Den pureen får du ikke mye av! advarte Pepper strengt da Salt skulle smake.

Torsken var fin og flaket og kom med en klar sjy og små tomatterninger på toppen.

En blid servitør sørget for å levere akkurat så mye service som nødvendig gjennom kvelden, men dessertene holdt ikke helt mål. Snickers-kaken ble litt for fet og pregløs, mens crème brûléen, som var perfekt i konsistensen, smakte altfor sterkt av vanilje.

Den endelige regningen kom på litt over 1700 kroner for to ganger tre retter, to cocktails og syv glass vin.

– Det er jo ikke hit man går for en stor restaurantopplevelse, men som begynnelse på en god fest eller et fylle magen-besøk, er dette absolutt et bra sted, oppsummerte Salt vaklende over byggeplassen på vei tilbake.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.