I en tale som han skal holde til den amerikanske kystvakten onsdag, kommer han til å trekke frem hvordan et stigende havnivå og flere skogbranner som følge av klimaendringene vil true amerikanske militærbaser og endre måten det militæret forsvarer landet på, ifølge Det hvite hus.

– Dere er del av den første generasjonen offiserer som begynner tjenesten i en verden der klimaendringene er helt tydelige, vil Obama si til 224 kadetter på kystvaktakademiet i New London i delstaten Connecticut, ifølge et utdrag fra talen.

– Klimaendringene vil forme hvordan alle våre styrker planlegger, opererer, trener og utstyrer seg selv i dag og i fremtiden, fortsetter han.

Ifølge Det hvite hus kommer Obama også til å snakke om hvordan global sikkerhet trues av klimaendringene og hvordan vær-relaterte katastrofer kan bidra til politisk ustabilitet og konflikter. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.