Den britiske banken Barclays legger ned avdelingene i Australia, Russland og flere asiatiske land. Til sammen 1.000 stillinger skal fjernes.

I et internt notat til de ansatte torsdag varsler Barclays at investeringskontorene i Australia og Russland, samt flere asiatiske land som Indonesia og Thailand, skal legges ned.

I tillegg skal Barclays foreta kutt ved kontorene i land i Sentral-Europa, Midtøsten og Nord-Afrika.

Tidligere denne måneden meldte Reuters at Barclays legger ned sin virksomhet også i Sør-Korea og Taiwan.

Det er ventet en offisiell kunngjøring fra Barclays senere torsdag. I mellomtiden ønsker ikke banken å kommentere saken. Ifølge Bloomberg er det snakk om til sammen 1.000 stillinger som skal fjernes, de fleste av dem i Asia.

Ifølge Bloomberg skal Barclays kutte stillinger også ved New York-kontoret og i deler av Europa og Latin-Amerika.

Bankens hovedfokus skal i framtiden være på det amerikanske og britiske markedet, ifølge Financial Times. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Asia i dag: - Børskrakk lar seg ikke forsvare

- Svært vanskelig å vite hva appene faktisk samler inn

Laveste aksjekurser siden sommeren 2013

Se DNTV: Mener sjokk brer seg raskere

Mener sjokk brer seg raskere
Kriser og rystelser i en del av verden brer seg nå mye raskere gjennom hele verdensøkonomien enn før, mener Davos-veteran og DNB-sjef Rune Bjerke under den norske deltagermiddagen i alpebyen.
01:28
Publisert: