Stortingets vedtak om å sende stortingsmeldingen om «Forvaltningsplan for Barentshavet og oppdatert beregning av iskanten» tilbake til regjeringen, vil ikke få konsekvenser for 23. konsesjonsrunde gitt at denne er basert på åpningsmeldingen for Barentshavet sørøst.

Det sier energi- og miljøpolitisk talsperson Terje Aasland i Arbeiderpartiet sier til TDN Finans.

-Vi oppfatter det slik at regjeringen har utlyst 23. konsesjonsrunde basert på åpningsmeldingen for Barentshavet sørøst, og så lenge de forholder seg til den er det greit, sier energi- og miljøpolitisktalsperson Terje Aasland talsperson i Arbeiderpartiet til TDN Finans.

Uproblematisk

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft sier i en pressemelding det er uproblematisk at stortingsflertallet ber om revidering av forvaltningsplanen for Barentshavet og havområdene utenfor Lofoten.

-Dette arbeidet skal vi uansett starte nå og det har jeg også varslet flere ganger tidligere, sier hun.

Hun sier videre at regjeringen vil jobbe med en revidering av forvaltningsplanen i 2020.

Les også:
Ny «hemmelig» superbrems utviklet i Sverige
Sylvia Brustad slutter i Aker
- Ifjor kom det som et sjokk
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.