Politiet skriver på sine nettsider at «et antall mennesker» har blitt pågrepet og blir avhørt etter razziaer på en adresse i Newham og en annen i Barking. De opplyser videre at de fortsatt er til stede på de aktuelle adressene og gjør søk.

–Det er svært høyt prioritert for oss å prøve å forstå hvorvidt angriperne samarbeidet med andre, sier Londons politisjef Cressida Dick til BBC.

Hun sier videre at politiet har beslaglagt «en betydelig mengde etterforskningsmateriale» etter å ha gjennomsøkt varebilen som ble brukt i angrepet lørdag kveld.

– Planlagt i Storbritannia

Fra før er tolv personer pågrepet kjølvannet av terroraksjonen, på flere adresser i bydelen Barking øst i engelske hovedstaden. En av dem, en 55 år gammel mann, ble løslatt mandag, uten å ha blitt siktet for noe kriminelt.

Politisjefen uttaler at alle de tre angrepene som har rammet øyriket i senere tid ser ut til å ha vært planlagt innenlands.

–For øyeblikket ser det ut til at vi står overfor en trussel som særlig utgjøres av folk som oppholder seg innenfor våre grenser, sier hun.

Hun legger imidlertid til at det finnes internasjonale koblinger visse av angrepene politiet har avverget i senere tid, samt i de tre som har blitt gjennomført.

Avfyrte 50 skudd

Sju personer ble drept da en varebil kjørte inn i en folkemengde på London Bridge før tre menn deretter gikk til angrep med kniv. 48 personer er såret etter angrepet og 21 av disse oppgis å være kritisk skadd.

Alle de antatte angriperne ble skutt og drept av politiet, som avfyrte 50 skudd mot de tre angriperne i løpet av få minutter. En forbipasserende ble også truffet, sier sjefen for britisk terrorpoliti, Mark Rowley. I tillegg ble fire politifolk ble såret under terrorangrepet.

Politiet sier de kjenner identiteten til de tre personene som står bak angrepet, og at de vil offentliggjøre navnene «så snart det lar seg gjøre».

Jihadistgruppen IS har påtatt seg ansvaret gjennom et av sine propagandaorganer, men opplysningen er ikke bekreftet fra offisielt hold.

Gjenåpnet

Stasjonen på London Bridge er gjenåpnet etter å ha blitt stengt som følge av lørdagens angrep. Det nordgående kjørefeltet over broen har også åpnet mens den sørlige delen av broen forblir stengt.

Samtidig er det iverksatt ekstra sikkerhetstiltak og barrikader ved andre broer i den britiske hovedstaden. Dette er gjort ved Waterloo, Westminster og Lambeth.

Statsminister Theresa May ventes å komme med flere detaljer om hvilke tiltak som gjøres etter angrepet, etter å ha vært i møte med regjeringens krisekomité COBRA mandag formiddag.

(©NTB)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

På klokkemessen snakker ingen om Apple Watch
De tradisjonelle klokkeprodusentene blir utfordret av elektronikkbransjen om å lage smartere produkter. Vi har snakket med fire produsenter som har hver sin tilnærming til hvordan klassiske ut kan bli «smartere».
03:11
Publisert: