Dagens barnetrygd bør erstattes med gratis barnehage og skolefritidsordning, mener Kristin Vinje (H), som er utdanningspolitisk talskvinne for Høyre på Stortinget.

Oslo Høyre skal ta stilling til forslaget til helgen, melder NRK.

– Dette kan være en annen måte å innrette støtten til barnefamilier på, ved at vi bruker det på gratis barnehage og SFO til alle i stedet for som en kontantutbetaling, sier Kristin Vinje, som ved siden av å være utdanningspolitisk talskvinne for Høyre også er leder i Høyres kunnskapsutvalg.

Kunnskapsutvalget skal meisle ut en ny nasjonal politikk på området. I utvalget er det en gjengs oppfatning at dagens universelle barnetrygd, som har stått stille på 970 kroner måneden siden 1996, er utdatert. Men det er uenighet om de 15 milliardene, som barnetrygden koster årlig, skal brukes på å gi alle barn gratis barnehage og SFO, eller om pengene skal brukes på inntektsgraderte ordninger.

Vinje går inn for gratis barnehage og SFO til alle når hun lodder stemningen på Oslo Høyres årsmøte. Hun mener at tidlig innsats må til hvis skolen skal lykkes med å gi elevene like muligheter, uavhengig av foreldrenes bakgrunn og økonomi

– Vi tar til orde for å støtte barnefamiliene enda kraftigere i en periode hvor de har større behov for det. I etableringsfasen, når barna er små, vil de med vårt forslag få mer støtte. Også blir det mindre når barna er eldre, sier hun. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

SAS må innstille 766 avganger

Børsen mot strømmen

Ansatte i Skatteetaten: For få ansatte gjør det lettere å jukse

Se DNTV: Venter dagligvare-sjokk

Venter dagligvare-sjokk
Kunstig intelligens, roboter og informasjonsteknologi vil revolusjonere også dagligvarehandelen og endre kundenes adferd, mener Rema-sjef Ole Robert Reitan på studietur til Davos.
02:14
Publisert: