Stemmene ved kommunevalget i Bærum skal telles opp på nytt. Årsaken er at kun syv stemmer skiller mellom Arbeiderpartiets og Høyres siste mandat.

Valgstyret i Bærum tok tirsdag kveld beslutningen om at det skal foretas ny opptelling, melder Budstikka.

Under første opptelling fikk Arbeiderpartiet elleve mandater, mens Høyre fikk 24. En omtelling vil ikke endre maktstrukturen mellom de blå og de rødgrønne i Bærum, men avgjør hvem som mister plassen, eller eventuelt får møte, i kommunestyret.

På spørsmål om det ble slurvet under opptellingen, svarer leder av valgstyret i Bærum, ordfører Lisbeth Hammer Krog (H):

– Overhodet ikke. Alle stemmesedlene blir skannet, men det er mulig å endre på sedlene manuelt og føre inn «slengere» fra andre lister på sedlene. Vi regner med at omtrent én av 50 stemmesedler inneholder slike slengere som kan bli lest feil. Og når det er så ørsmå marginer for siste mandat i kommunestyret, må vi ta det alvorlig.

Det kan ifølge avisen dreie seg om rundt 1.000 «slengere». Hver seddel må sjekkes, og den endelige kommunestyresammensetningen blir dermed ikke klar før torsdag.

– Det som er viktig nå er at ingen skal være i tvil om valgresultatet, sier Krog.

 

Les også:- Det er helt ekstremt. Jeg hadde 91 personer på listen

Professor om Miljøpartiet de grønnes politikk: - Tragikomisk

Fiskelykke for øyelege

 

Se også:

Her besvimer BMW-sjefen på scenen:

Her besvimer BMW-sjefen på scenen
Det ble dramatisk da den nye BMW-sjef Harald Kruger møtte pressen i Frankfurt for å snakke om de nye bilmodellene. Plutselig besvimer han før han blir geleidet bort fra scenen.
00:28
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.