Den prestisjefylte kåringen er gjort av  en jury bestående av 11 europeiske båttidsskrifter. Alle båtene er også testet av jurymedlemmene, før beslutningen over hvilke fem seilbåter som i 2016 kan omtales som "European Yacht of the Year". Tilsvarende er det for de fem vinnerne av "European Powerboat of the Year".

 

Verdens største båtmesse

Hver av vinnerne ble valgt ut blant fem kandidater i fem forskjellige kategorier. Juryens test og bedømning av båtene er gjort etter kriterier som ; mest båt for pengene, innovasjon, design og hvor gode de er i sjøen. De to prisene som er blitt omtalt som "Oscars of Water Sports, deles ut på verdens største innendørs båtutstilling i Düsseldorf i Tyskland. Messen har vært et årlig høydepunkt for den internasjonale båtbransjen siden den ble arrangert for første gang i 1969. Det årlige besøkstallet har på det meste ligget på 250.000 besøkende i løpet av en uke i januar.

 

Her er vinnerne i motorbåtklassen - "Powerboat of the Year"

 

 

 

 

 

Her er vinnerne i seilbåtklassen - European Yacht of the Year

 

 

 

 

 

Se DNtv: For 85 millioner kroner fikk eieren både ny båt og plass til motorsykkelen. Prisen er uten moms.

For 85 millioner kroner fikk eieren både ny båt og plass til motorsykkelen. Prisen er uten moms.
Princess 30M hadde lørdag verdenspremiere i Düsseldorf i Tyskland. Den nye båten fra britiske Princess Yachts er den største båten på utstillingen som er verdens største innendørs båtmesse.
01:34
Publisert:
 

 

Følg markedene i DN Investor

Les også:

Valutasmell på fritidsbåt

Dette forundrer Nordea-toppen

Dagbladet stenger kommentarfeltene på egen nettside for godt

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.