Mannen var tidligere siktet for å ha unndratt 4,5 millioner kroner.

- Det er etterforskningen og vårt samarbeid med vedkommende som har ført til at han nå er siktet for bedrageri av 5,2 millioner kroner, sier etterforskningsleder i Troms politidistrikt, Yngve Myrvoll til NRK.

Pengene ble underslått ved at mannen opprettet fiktive navn på flyktninger og lurte kommunen til å utbetale stønader til siktedes egne kontoer.

Den siktende har erkjent straffskyld, og Myrvoll sier at saken trolig vil gå som en tilståelsessak. Strafferammen er inntil seks års fengsel, og statsadvokaten har lagt inn et sivilt rettskrav om at den siktede må betale tilbake beløpet han har underslått fra Tromsø kommune.

NRK har ikke lyktes i å få siktedes advokat i tale. Siktede selv vil ikke kommentere saken. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.