Politiet i Follo har startetetterforskning av selskapet Onlineopplysningen AS og av personenesom driver dette selskapet. Det kommer frem av en pressemelding.

Selskapet står for driften avnettstedet Onlineopplysningen.no, en søketjeneste som tilbyr informasjon om norske bedrifter. Virksomheter kan kjøpe seg ekstra synlighet pånettsidene.

Personene bak selskapet ble i dag siktet for grovt bedrageri, ogforsøk på grovt bedrageri.

Falsk faktura

En rekke bedrifter har anmeldt selskapet for bedrageri. Etterforskningen har så langt avdekket at det trolig erflere hundre virksomheter som har vært utsatt for bedrageri eller forsøkpå bedrageri.

Anmelderne harmottatt det de har oppfattet som en faktura fraselskapet for en tjeneste de ikke har bestilt.

Nettsiden Trygg handel har tidligere advart mot om Onlineopplysningen sender ut en ferdig utfylt giro-blankett, som mange forveksler med en reel faktura.

Politietsetterforskning så langt har avdekket stor omsetning i selskapet.

Les mer på DN.no:

Slik blir nye Facebook

Riggründer og mange­millionær skal ha skjult flerfoldige millioner i lavskatte-land: Dømt til to års fengsel for skattesvik  

Tror det verste er over i vest: – Bunnen er passert dn+ (DN+)

Får bygge lakseanlegg til 2 milliarder kroner dn+ (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dn+  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.