Våre kunder - Investinor

Tidsforvalteren

Dette er annonsørinnhold for Dagens Næringsliv. Journalistene i DN er ikke involvert i produksjonen.

Han er herre over 4,2 statlige milliarder, og innrømmer raskt at han er lite flink til å ta fri. Med såpass mye risikokapital i lomma er tid penger for adm. dir. i Investinor, Haakon H. Jensen (44).

"Jeg rekker akkurat å laste ned avisen på tiden det tar før toget kommer." (Foto: Anita Arntzen)

- Sånn! sier han.

Klokken er såvidt 06:27 på Asker stasjon. Haakon holder med fast grep i  vesken, og stikker telefonen tilbake i lomma. Med et statlig fond å forvalte er tiden ofte knapp.

- Jeg rekker akkurat å laste ned avisen på tiden det tar før toget kommer.

Han trekker pusten etter å ha forsert trappen opp til perrongen på spor tre.

- Rett etter avgang kjører nemlig toget inn i en tunnel, og da er det ingen nettilgang før Sandvika, påpeker han. – For at jeg skal få brukt tiden godt hele veien til Oslo Lufthavn trenger jeg at den er lastet ned.

Denne torsdags morgenen prøver han å komme seg tidsnok fra Oslo til kontoret i Trondheim. Haakon er sjef for Investinor som bidrar med risikokapital inn i noen få utvalgte lovende bedrifter. På eiersiden bidrar de også med strategiutvikling og aktivt eierskap, og har normalt fire til syv års horisont på sine investeringer.  

Vil du vite mer om Dagens Næringsliv og vårt tilbud til bedrifter? Kontakt oss her.

 

Flytoget skal være her 06:35. Haakon speider vestover langs skinnene, og fortsetter.

- Vi i investeringsteamet bruker DN som verktøy for å holde oss løpende oppdatert på nyheter. Samtidig er dekningen av næringsliv, politikk og geopolitiske hendelser ganske bra, sier han.

- De har dyktige journalister som kan fagfeltet, legger han til, -Og jeg har også sansen for kommentarene som utdyper nyhetsbildet. 

Haakon faller ut av samtalen i et lite sekund. Han trekker på smilebåndet, før han fortsetter

- Spesielt Alstadheim på politisk har et godt blikk, og er et avbrekk i den seriøse arbeidshverdagen.   

Han smiler. Lun latter.

- Alstadheim er riktignok ikke det første jeg leser, men man kjenner fort igjen overskriften og skjønner at det er han som er på ferde.

- Strengt tatt så er man vel mer på nett nå enn det som er nødvendig, sier Haakon mens han fisker telefonen ut av sin venstre lomme.

- Men, det er jo viktig, å få sjekket om det er noe spennende som skjer. Det kan for eksempel være reist nye fond, gjort en relevant investering, eller annet som vi må ta stilling til.

Og det var akkurat det som skjedde. Noe spennende. Et annet fond hadde gjennomført en vellykket kapitalinnhenting.

 - Vi visste at de jobbet med noe, men kjente ikke til detaljene, sier han. - Og så plutselig er nyheten der om at de har hentet over en halv milliard. Da er det viktig for oss å bredde vår kontakt med dem for å kunne se på investeringer sammen med dem senere, fortsetter Haakon ivrig.

Han snakker engasjert, men uten gestikuleringer.

- Vi er avhengige av å kunne jobbe sammen med andre fond, og når det kommer nye inn i markedet så må vi sørge for at vi har mulighet til å bringe dem inn i fremtidige prosjekter. I alle fall opprette en dialog.

Toget ruller inn på Asker stasjon. Klokken er 06:34. Alt er timet på minuttet. Når toget ankommer Oslo Lufthavn 07:22, er det boarding på Trondheimsflyet 07:30, og avgang 08:00.  

- Slik får jeg jobbet effektivt både på toget, og inne i flyet, før vi tar av nordover, sier Haakon, og skritter over mellomrommet mellom platform og tog. Døren lukkes. Klokken er 06:35.

(Foto: Anita Arntzen)