De peneste jentene på finansbransjens utesteder er kjøpt og betalt, skriver Dagens Næringsliv.

Bygdøy Allé i Oslo, torsdag kveld: Meglere og investorer med bakovergredd hårsveis og dress hever glassene på finansbransjens favorittutested.

Denne kvelden er nærmere ti jenter invitert til det mannsdominerte utestedet.

- Utelivet i Norge har blitt mer profesjonalisert. Finansmiljøets nattklubber har de siste årene knyttet til seg profesjonelle partyfiksere. Og et kobbel av vertinner og verter som sørger for mest mulig boblefyll. Det er gjerne jenter og gutter som ønsker å tjene ekstra penger i helgene, forteller partyfikser Ronnie Ottem, som eier selskapet Ronnie Ottem Event og som i en årrekke har jobbet for flere av Oslo finansutesteder.

Se bildeserien:

Ikke «gold diggere»
Vertinnene har gjerne modellbakgrunn, og i tillegg til lønn får de ofte betaling i form av VIP-treatment. De slipper kø, får gratis drikke, og andre fordeler som normalt er forbeholdt kjendiser og andre profiler i underholdningsindustrien.

Dette kan ikke sammenlignes med såkalte «gold diggere», understreker Ottem.

- Dette er hardworking girls. De sitter ikke i baren og drikker martini hele kvelden, da tjener du ikke penger, sier han.

Se bildeserien:

- Alt får vi i denne jobben
Tvillingsøstrene og vertinnene Marthe og Chalotte Enge (20) hjelper kriserammede skidestinasjoner på fote igjen. Nå er de på after ski på Hovden.

De to søstrene får betalt for å skape liv og sørge for trafikk i baren. De har allerede besøkt Trysil og Geilo, og skal videre til Beitostølen i påsken.

Marthe og Chalotte Enge peker på frynsegodene: Gratis klær fra Missing Link, transport, opphold og mat.

- Vi liker dansing, trening, gutter, reising, å være sosiale - og alt det får vi i denne jobben, sier tvillingene til DN.

Les hele reportasjen - og se bildene -i Dagens Næringsliv mandag.

Se bildeserien:

Les også: Lever luksuslivet på andres regning
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.