Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) mener bedriftene skal betale permitterte ansatte lønn i 20 dager før de går over på dagpenger, skriver Dagens Næringsliv i sin torsdagsutgave.

I dag varer denne lønnsplikten i ti dager.

Regjeringen regner med å spare 82 millioner kroner på dette kuttet. I tillegg vil de spare 62 millioner på andre endringer i permitteringsregelverket. Blant annet reduseres antall uker en permittert ansatt kan få dagpenger fra 30 til 26 uker.

Til sammen gir dette en innsp#229 på statsbudsjettet på 146 millioner kroner for 2014.

Regjeringen begrunner regelendringene med at arbeidsmarkedet i hovedsak er stabilt og det er ønskelig å motvirke unødig omfang av permitteringer.

Bedriftsforbundet overfor DN uttrykk for frykt for at endringene vil føre til at flere bedrifter heller velger å si opp ansatte fremfor å forsøke å beholde dem gjennom en midlertidig nedtur.

Forbundet stiller også spørsmål ved regjeringens fremstillingen av det stabile arbeidsmarkedet. De viser blant annet til at det har vært 3408 konkurser hittil i år – 21 prosent over samme periode ifjor.

Les hele saken i torsdagens utgave av Dagens Næringsliv på papir, nettbrett eller som e-avis. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.