Riverrun Holding og Riverrun Capital Management er navnet på mor- og datterselskapet i Kristian Monsen Røkkes splitter nye private selskapssystem. Gjennom navnevalget avslører Røkke junior at han titter på tv-serien «Game of Thrones», basert på George R. R. Martins bøker. Riverrun er navnet på et slott i fantasyserien der Lord of Riverrun har hersket.

Uvisst formål

Selskapene driver imidlertid ikke med heksekunst, men med «utvikling og investering i andre selskaper», ifølge vedtektene.

Selskapene ble registrert før påske i Foretaksregisteret. Det er foreløpig uvisst hva selskapene skal brukes til.

Røkke junior opplyser til DN at dette er nyetablerte private selskaper. Utover det har han ingen ytterligere kommentarer.

Styreverv

Kristian Monsen Røkke er eldste sønn av Røkke senior, som kontrollerer Aker-systemet, en drøss børsnoterte selskaper innen olje, oljeservice, shipping og fisk.

Etter å ha vært bosatt i Philadelphia i flere år i forbindelse med jobben som sjef for Aker Philadelphia Shipyard har Røkke junior flyttet hjem og kjøpt hus like ved faren på Konglungen i Asker.

Etter at han sluttet i sjefsjobben i verftet har han flere styreverv i Aker-systemet. Han er styreleder for skipsverftet i Philadelphia og styremedlem i både American Shipping Company og Philly Tankers.

Han er også styremedlem i The Resource Group TRG og datterselskapet TRG Holding, Kjell Inge Røkkes private selskaper som er hovedeier i Aker, for ikke å glemme styrevervet i stiftelsen som eier Aker Stadion i Molde.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.