Nylig kjøpte Disney selskapet Maker Studios for 950 millioner dollar. Facebook sikret seg Oculus VR for 2 milliarder dollar og Apple betalte nettopp 3,2 milliarder dollar for Beats.

Det digitale markedet blomstrer i Los Angeles for tiden, og hele 892 nye selskaper forsøker nå lykken i «drømmenes by», i følge nettstedet Represent LA.

Business Insider har listet opp de ni hotteste gründervirksomhetene å se opp for:

9. Tastemade

Populært kalt «matverdenens YouTube». Selskapet ble etablert i 2012 med hensikt å bringe verden til folket - gjennom mat, ved å tilby dem videoer av fremgangsmåten for ulike retter. Tidligere i år inngikk Tastemade en avtale med den amerikanske tv-personligheten Ryan Seacrest. Sammen skal de utvikle et splitter nytt mat- og livsstilsprogram.

Ansatte: 40
Totalt investert kapital: 10 millioner dollar

8. Inside

Nettstedet Inside.com, som ble lansert med brask og bram tidligere i år, henvender seg først og fremst til nyhetslesere på mobil. Tanken er å endre måten du finner og leser nyhetene på. Brukere kan blant annet velge å følge ulike emner som «teknologi», «Google» eller «Wonder Woman» – mulighetene er mange.

Ansatte: 15

Totalt investert kapital: Pengene som ble til overs etter oppstarten av Mahalo. BlackBerry er også blant investorene.

7. Dollar Shave Club

En abonnementstjeneste for herrer som ønsker barbersaker og andre toalettartikler tilsendt i posten. Etter etableringen i 2012, har selskapet tiltrukket seg 650 abonnenter som betaler mellom 1 og 9 dollar i måneden for ulike barberhøvler. I fjor lanserte herreklubben en våtserviett til intimbruk – som det hittil har blitt solgt 20.000 eksemplarer av.

Ansatte: 40

Totalt investert kapital: 22,8 millioner dollar

6. Factual

Facutal er en åpen dataplattform som gjør det mulig å bruke data fra andre åpne dataplattformer for utvikling av mobilapper.

Hovedplattformen Global places benyttes av mer enn 65 millioner lokale bedrifter i over 50 ulike land. Plattformen tilbyr i tillegg mobilbasert brukerinformasjon og målrettede markedsføringsannonser.

Ansatte: 80

Totalt investert kapital: 27 millioner dollar

5. Nasty Gal

En nettbasert klesbutikk som spesialiserer seg på gamle vintageskatter så vel som nye klær, sko og tilbehør fra uavhengige designere.

Nasty Gal har gått med driftsoverskudd fra dag én, og omsetter for 100 millioner dollar hvert år.

Ansatte: 284

Totalt investert kapital: 49 millioner dollar

4. Whisper

Dette er en app som lar deg dele bilder og tekst med andre – helt anonymt. Appen kan forbli din dypeste, mørkeste hemmelighet, eller bare en morsom greie du bruker for å dele informasjon uten å avsløre at det er deg selv som står bak.

Whisper sikret seg nylig 36 millioner dollar fra investorer, og fornyet appen slik at brukere kan søke etter delinger kategorisk eller geografisk.

Ansatte: 58
Totalt investert kapital: 60 millioner dollar

3. Machinima

Her er medieselskapet som står bak flere populære YouTube-kanaler. Machinima henvender seg hovedsakelig til unge menn som er interessert i gaming, men har også produsert videoer som ikke er relatert til data- og videospill.

I januar i år kunne selskapet skilte med 200 milliarder månedlige treff på videoene sine. Imponerende nok er det 1 av 6 amerikanere som streamer Machinimas videoer.

Ansatte: 528
Totalt investert kapital: 67,6 millioner dollar

2. Tinder

Appen, som lar deg velge og vrake i potensielle dater i et bestemt område, kunne nylig feire 10 millioner brukere – etter kun ett år på markedet.

Tinder presenterer bilder av ulike personer og du avgjør potensielle kjærlighetsaffærer ved hjelp av et enkelt sveip over skjermen. Får du match, kan dere chatte. Hører du derimot ingenting, var ikke interessen gjensidig.

Minst 50 par skal ha funnet lykken ved hjelp av appen, og forlovet seg med hverandre siden juni 2013.

Ansatte: 5
Totalt investert kapital: Ukjent ettersom Tinder er IACs datterselskap.

1. Snapchat

Fortsatt troner Snapchat som den foretrukne meldingsappen blant tenåringer og andre enda mer voksne personer som ønsker å dele selvdestruerende innhold med hverandre. Appen har 30 millioner aktive brukere i måneden. Disse sender hverandre 400 millioner snaps hver dag.

Ansatte: 65
Totalt investert kapital: 143 millioner(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.