Zhang Shuhong, som ledet Lee Der Industrial, tok sitt eget liv bare dager etter at Kina annonserte full stopp i eksporten av leketøy fra fabrikken. Eksportnekten kom som en følge av at det ble oppdaget at lekene hadde maling med svært høyt innhold av bly.

Plastlekene som ble solgt under Mattels merkenavn Fisher-Price i USA.

Lurt av bestevennen
Ifølge en statlig kinesisk avis var det en av Lee Ders leverandører, som også var Zhangs beste venn, som solgte falsk maling til fabrikken.

- Sjefen og selskapet ble skadet av malingsleverandøren, den nærmeste vennen til sjefen vår, sier en mellomleder i selskapet til avisen, ifølge CNN.com.

Ifølge nettstedet er det ikke uvanlig at kinesiske ledere tar livet sitt etter å ha blitt ydmyket i forretningssammenheng.

Flere tilfeller
Mattels tilbakekallelse kommer bare to måneder etter at RC2 Corp. måtte tilbakekalle 1,5 millioner tog-leketøy i tre på grunn av maling med svært høyt bly-innhold.

Også denne produsenten, Hangseng Wood Products Factory, fikk pålagt eksportnekt i forrige uke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.