Først så vi den i Frankfurt i høst, nå har Jaguar Norge fått inn en modell av den nye XJ for å vise fram til presse og potensielle kunder.

Med bilen fulgte også sjef for interiørdesign i den nye XJ, Mark Phillips. Han forteller at Jaguar har forsøkt å beholde verdiene fra den originale XJ fra 1968.

- Vi vil beholde arven, men samtidig skru opp volumet rent visuelt. Vi skal være radikale, og beholde et sterkt designtema, men ikke bli for tilbakeskuende, sier Phillips, som fremhever at Jaguar skal lage raske og vakre biler som skaper begjær.

Den nye XJ er en stor bil, og minner om flere forskjellige andre biler. Fronten er hentet fra den vellykkede lillebroren XF, mens bakenden minner om Citroëns luksuslimousin C6.

God plass
Å sette seg inn i den nye XJ er en spennende opplevelse, med en blanding av moderne og klassisk interiør. Digitale instrumenter, brytere og hjul lyssatt i blått, kombineres med skinn og det klassiske treet.

 

- Interiøret skal bekrefte følelsen man får av å se bilen på utsiden, sier Phillips og henviser til et lavt, sporty dashbord, jagerfly-inspirerte luftdyser og en sterk midtkonsoll.

Thomas Øvreseth i Jaguar Norge sier at målet er å selge 30 XJ til neste år, noe som er en oppjustering fra de 20 som han mente han kunne selge i juli. Krisen er kanskje over for det norske bilmarkedet. Om krisen er over for Jaguar er ikke godt å si, men med den nye XJ er de ihvertfall i ferd med å fornye hele bilparken sin.

- XJ tar Jaguar tilbake der vi fortjener å være, sier Phillips.

Prisene
De norske prisene er også klare, og starter på 1.131.500 kroner for laveste utstyrsversjon Luxury med en treliters dieselmotor på 275 hestekrefter. Bilen finnes både i kort og lang versjon, med en prispåslag på mellom 40.000 til 55.000 kroner.

De første kundene får sine biler i mars 2010.

Her er prisene:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.