Oppdrettsgiganten Marine Harvest, som nå består av tidligere Pan Fish, Fjord Seafood og Marine Harvest, legger frem begredelige resultater i første kvartal. Driftsresultatet er nesten halvert sammenlignet med proformatall for fjoråret, og resultatene kommer inn langt under forventningene (se tall i tabell).

- Kostnadene har vært for høye i første kvartal. Ettersom fusjonen nå er gjennomført vil all oppmerksomhet innen drift bli rettet mot driftsmessige forbedringer og realisering av synergier. Både styret og ledelsen venter å se et redusert kostnadsnivå de kommende årene, heter det i rapporten.

Da TDN Finans nylig ringte rundt til norske analytikere for å få deres forhåndsestimater på oppdrettskjempen, kom det frem at selskapet selv hadde ringt rundt og "advart" om de svake tallene.

Les også: Analytikere skremt til kutt

Ifølge selskapet selv er imidlertid markedene fortsatt sterke og utviklingen for Marine Harvest Norway, i Canada og innen VAP har vært tilfredsstillende, skriver selskapet i sin rapport.

Samlet slaktevolum i første kvartal utgjorde 84.158 tonn sløyd vekt mot 82.467 tonn i fjor.

Sliter stort i Chile
 Chile er imidlertid fortsatt en utfordring som krever både oppfølging og tiltak.

- Når det gjelder det underliggende bildet, er det store variasjoner mellom forretningsområder og internt innen forretningsområdene. Det vil fortsatt være store variasjoner i en tid fremover, sier konsernsjef Atle Eide.

- I Chile har vi i likhet med resten av industrien biologiske utfordringer som er kritiske i forhold til den fremtidige utviklingen for næringen.

DN.no kommer tilbake med mer etter kvartalsfremleggelsen.



Estimater hentet inn for TDN Finans.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.