Nær 400 personer ble skadd under voldsomme gatekamper mellom sikkerhetsstyrker og demonstranter i Libanons hovedstad Beirut natt til søndag. I følge øyenvitner lignet sentrum av byen en slagmark.

Uroligheten har pågått i bølger siden midten av oktober. Frustrasjonen skyldes den dype økonomiske krisen landet befinner seg og at en ny regjering lar vente på seg.

En demonstrant forsøker å slå tilbake politiets tåregassgranter med en tennisrekkert nær parlamentet i Beirut.
En demonstrant forsøker å slå tilbake politiets tåregassgranter med en tennisrekkert nær parlamentet i Beirut. (Foto: Bilal Hussein/AP/NTB scanpix)
Mye ble satt fyr på i den libanesiske hovedstaden i helgen. Her forsøker en av de protesterende  å slokke et telt demonstrantene hadde satt opp. I tillegg til det lokale politiet ble også soldater satt inn for å stoppe urolighetene.
Mye ble satt fyr på i den libanesiske hovedstaden i helgen. Her forsøker en av de protesterende å slokke et telt demonstrantene hadde satt opp. I tillegg til det lokale politiet ble også soldater satt inn for å stoppe urolighetene. (Foto: Hussein Malla/AP/NTB scanpix)
Fyrverkeri ble også tatt i bruk av demonstrantene som mottrekk mot politiets tåregass og vannkanoner.
Fyrverkeri ble også tatt i bruk av demonstrantene som mottrekk mot politiets tåregass og vannkanoner. (Foto: Hassan Ammar/AP/NTB scanpix)
Opprørspolitet fyrer av med tåregasskanoner mot de tusenvis av demonstrantene som gjorde Beirut til en kaotisk slagmark i helgen,
Opprørspolitet fyrer av med tåregasskanoner mot de tusenvis av demonstrantene som gjorde Beirut til en kaotisk slagmark i helgen, (Foto: Hassan Ammar/AP/NTB scanpix)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.