Det nye styret i Car asa, med blant andre Karita Bekkemellem og Cecilie Ditlev-Simonsen, blir ikke godkjent av Kredittilsynet på grunn av manglende kompetanse, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: Går inn i meglerhus

I et brev til styret i meglerhuset Car asa skriver Kredittilsynet at de nye styremedlemmene har ingen eller meget begrenset erf#229 knyttet til markedet for finansielle instrumenter.

Anker
- Vi kommer til å anke denne avgjørelsen. Vi var fult ut klar over at Karita Bekkemellom og Cecilie Ditlev-Simonsen ikke hadde verdipapirrettslig erf#229. Men de har annen og meget viktig erf#229 og kompetanse som vi ønsker å ha med i styret ,sier arbeidende styreleder og medeier Per Chr. G. Hoel i Car, til DN.

Styremedlemmene Per Chr. G. Hoel og Gunnar Holen er begge deleiere i Car og er sentrale i den daglige ledelsen av meglerhuset. Kredittilsynet mente at selskapet kunne havne i en situasjon der selskapets daglige ledelse i realiteten kontrollerte seg selv.

Nå må selskapet gå nye runder for å tilfredsstille kravet fra Kredittilsynet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.