Over 300 ansatte i Kinas statistikkbyrå tok penger under bordet for å tilby statistikk, forskning og andre tjenester på ulovlig vis.

Det kom frem i en etterforskning igangsatt av korrupsjonsjegerne i Kinas kommunistparti, som eneveldig styrer landet. Resultatene ble publisert onsdag denne uken, og omtalt blant annet av Wall Street Journal.

De ansatte tok til sammen ulovlige betalinger tilsvarende omtrent fire millioner kroner, ifølge etterforskningen.

Omdømmet til statistikkorganisasjonen har dermed fått nok en nedtur.

Tallknuserne i statistikkbyrået har i lang tid blitt sett på med skepsis fra internasjonale analytikere og økonomer som sår tvil om rapporteringen av Kinas BNP-vekst. I tillegg er byråets tidligere leder er under etterforskning for korrupsjon.

Kinas president Xi Jinping har tatt et oppgjør med korrupsjon og bestikkelser i Kina siden han kom til makten i 2012.

Følg markedet på DN Investor

Les også på DN.no:

Pyramidespill på kinesisk: Vilt pengeforbruk og pene ansatte

Tirsdag fikk alle de 2.000 ansatte 1,2 millioner av sjefen  

Kåret Oslos ti dårligste spisesteder: Vurderer søksmål mot Nettavisen dnPlus  (DN+)

Advarer mot «uholdbart» og verdensomspennende oljeunderskudd

Fredag: Dere omfattes ikke av nedbemanningTirsdag: Inntil 50 må gå

Anbefalt av DNtv:
Slik blir den nye terminalen på Gardermoen
Om et år kan du ankomme nye terminal nord på Gardermoen. Bygget preges av moderne arkitektur og nye tanker for hvordan samme terminalbygg kan brukes for både innenlands- og utenlandspassasjerer.
01:51
Publisert:

Westerdals tilbyr tidligere elever 40-62.000 kroner på konto før sommeren
Westerdals tilbyr 50 millioner kroner til tidligere studenter som har betalt for mye skolepenger. Det tilsvarer 60 prosent av det de har betalt for mye.
02:36
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»: En finansthriller der 58 milliarder kroner står på spill.

&lt;em&gt;DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg &lt;a href="https://www.dn.no/kundeservice/min-side#nyhetsbrev"&gt;her&lt;/a&gt;.&lt;/em&gt;&lt;/p&gt;&lt;p &gt; &lt;/p&gt;&lt;/field&gt;&lt;field name="paid"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;field name="fbfeed"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Korrupsjon" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Makro%C3%B8konomi" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Kina" relevance="0.8"/&gt;&lt;/content&gt;&lt;/escenic&gt;</p></div>(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.