Tidligere Hydro-sjef Egil Myklebust ble hyret inn som rådgiver for å se på eierstrukturen i selskapet. Det skulle dempe uroen, skriver Dagens Næringsliv.

Så tidlig som i mai ifjor var flere banksjefer i Terra Gruppen i møte med Kredittilsynet der de uttrykte bekymring for Terra Securities.

Oppførsel og gevinst
Bekymringen dreide seg både om eierstrukturen, og om måten selskapet opptrådte på i enkelte sammenhenger. Banksjefene likte ikke at mye av gevinsten av gruppens innsats i markedet gikk til privatpersoner.

Kredittilsynet tok meldingene alvorlig, og det ble tatt kontakt med ledelsen i Terra Gruppen. Det resulterte i at problemene skulle tas opp internt i gruppen. Egil Myklebust, tidligere toppsjef i Hydro og NHO, ble hentet inn som rådgiver i denne prosessen sammen med advokat Arne Didrik Kjørnes.

Seksjonssjef Kjell Erik Aasgaarden i Kredittilsynet bekrefter at det var et slikt møte og at det ble tatt kontakt med Terra om saken i etterkant.

– Vi fant ut fra den informasjonen vi fikk at den riktige veien å gå var å ta disse spørsmålene om Terras interne organer, der generalforsamlingen ville være det riktige. Det var ikke naturlig for oss å engasjere oss videre i en intern uro i gruppen.

Aasgaarden sier at tilsynet forsikret seg om at den interne prosessen ble satt i gang der det var naturlig. Han sier også at tilsynet hadde en beredskap på saken.

- Tilbakelagt diksusjon
Informasjonsdirektør Sigurd Ulven i Terra Gruppen sier til Dagens Næringsliv at han ikke kjenner til disse bekymringsmeldingene.

Administrerende direktør Ola Sundt Ravnestad i Terra Gruppen har på mail svart Dagens Næringsliv hva bakgrunnen for den interne prosessen var.

– Det var ifjor en diskusjon om etableringen av salgs- og rådgivningskontorer flere steder i landet. Diskusjonen er tilbakelagt, styret har fattet sine vedtak og administrasjonen følger opp disse. Jeg var ifjor i kontakt med Kredittilsynet og orienterte om saken. Jeg vet at tilsynet har slått seg til ro med det, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.