Formålet er å sikre at Belgia har satt tilstrekkelige sikkerhetstiltak i verk i tide til nasjonaldagsfeiringen i neste uke, opplyser statsminister Charles Michel i et radiointervju.

– Vi har allerede innført en rekke tiltak i forbindelse med forberedelsene til 21. juli, og våre sikkerhetstjenester evaluerer fortløpende tiltak som måtte være nødvendig. Det er opplagt at de innhenter informasjon fra Nice-angrepet i sine analyser, sier statsministeren.

Belgia var tidligere i år utsatt for et større terrorangrep mot mål i hovedstaden Brussel.

I mars i år rammet to eksplosjoner den internasjonale flyplassen Zaventem i Brussel og like etter rammet nok en eksplosjon metrostasjonen Maelbeek, som ligger i nærheten av EUs kontorer i byen. 35 personer omkom og over 300 ble skadet.

Belgia har den høyeste andelen fremmedkrigere for IS i Syria og Irak basert på folketall, og flere av moskeene i bydelen beskrives som svært radikale. Store politistyrker har både før og etter angrepet overvåket og aksjonert i bydelen Molenbeek i Brussel , hvor gjerningsmennene i flere av Europas verste terroraksjoner har hatt tilhold. Minst fem terrorangrep de siste 11 årene har sitt utspring i den belgiske bydelen.

Følg utviklingen på DN.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.