Enkelte modeller ville kostet flere hundre tusen kroner mer dersom riktige utslippstall var brukt ved avgiftsberegningen, sier miljøstiftelsen til Dagsavisen. Beregninger stiftelsen har gjort viser at staten i beste fall har gått glipp av 2,7 milliarder kroner i Nox-avgift og 1,3 milliarder kroner i CO2-avgift. De to avgiftene er viktige deler av engangsavgiftene, som til sammen skaffer staten årlige inntekter på rundt 18,5 milliarder.

– Myndighetene er blitt ført bak lyset. Nå når dette er blitt oppdaget, må vi benytte oss av muligheten det gir oss. Vi må få på plass et avgiftsregime som tar utgangspunkt i de reelle utslippene. Det vil gi oss mulighet til nå målene om reduserte klimagassutslipp og mindre lokal forurensning, sier fagsjef Hallstein Havåg i Bellona.

Volkswagen har innrømmet juks med utslippstallene for 11 millioner biler. Nesten 150.000 biler i Norge er berørt. Også en rekke andre bilmerker har vesentlig høyere forbruk – og dermed også høyere utslipp – enn det produsentene har oppgitt. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Oljeserviceselskap nedbemanner

«Jeg håper jeg får slakte dere alle sammen»

Utvalgte Statoil-ansatte kan søke sluttpakke

Se DNTV: Satser 50 millioner

Satser 50 millioner
Statoil og NTNU har inngått et samarbeid om et 50 millioner kroner samarbeid om forskning på fremtidens energiløsninger. Hør Rektor Gunnar Bovim og konsernsjef Eldar Sætre forklare hvorfor.
02:16
Publisert: