Det er New York Times, NBC og New York Daily News som melder dette.

Ifølge mediene, som alle viser til ikke-navngitte kilder, vil Weinstein trolig la seg pågripe uten å yte motstand.

Tidligere torsdag kunngjorde Weinsteins advokat at den overgrepsanklagede filmmogulen er under etterforskning av føderale myndigheter i New York.

Advokaten Benjamin Brafman sa han hadde fått beskjed om at Weinstein var «hovedpersonen» i en etterforskning påtalemyndigheten i New York hadde innledet. Etterforskningen av Weinstein skal ha blitt påbegynt i fjor høst.

– Jeg gjør mitt ytterste for å overtale påtalemyndigheten om at han ikke burde bli arrestert og eller siktet, fordi han ikke med vitende og vilje har brutt loven, sa Brafman.

Det er nå syv måneder siden de første kvinnene sto frem og fortalte om overgrepene de hevder Weinstein utsatte dem for. Siden har over 100 kvinner fortalt lignende historier om overgrep, trakassering og annen upassende oppførsel. Mange av kvinnene anklager ham også for voldtekt.

Politiet har også åpnet etterforskning mot ham i Los Angeles og London.

Selv nekter Weinstein for noen gang å ha vært med på uønskede seksuelle aktiviteter. Anklagene mot Weinstein markerte starten på Metoo-kampanjen som har bidratt til avsløring av trakassering og overgrep i en lang rekke land.

(©NTB)(Vilkår)