Under en pressekonferanse ba USAs president Donald Trump Israels statsminister Benjamin Netanyahu om å «holde igjen litt» i byggingen i bosetningene på den okkuperte Vestbredden.

Det var på spørsmål fra en journalist om hva presidenten mener om bosetningene, at Trump svarte følgende, henvendt til Netanyahu:

– Når det gjelder bosetninger, så vil jeg gjerne se at du holder igjen en liten stund.

Må inngå kompromisser

USAs president ga også uttrykk for at FN har behandlet Israel «veldig urettferdig».

I desember fordømte FNs sikkerhetsråd Israels bygging av bosetninger på den okkuperte palestinske Vestbredden.

Trump påpekte også at både israelere og palestinere må inngå kompromisser for å få på plass en fredsavtale da han tok imot Netanyahu til Det hvite hus.

På en pressekonferanse onsdag snakket Trump om det «ubrytelige» båndet mellom USA og Israel, og i tillegg til å skryte av Israel understreket Trump at man aldri må glemme hva det jødiske folk har gått gjennom.

- Fornøyd uansett løsning

På pressekonferansen onsdag sa Trump at han har sett på både en- og tostatsløsningen, og at han liker det begge sider foretrekker.

– Jeg kan leve med begge løsningene. Jeg trodde en stund at tostatsløsningen kunne være den enkleste av de to, sa Trump, og la til at dersom partene finner en annen løsning begge kan være med på, så vil han støtte dem.

Den amerikanske presidenten svarte også på spørsmål om valgløftet om at han vil flytte den amerikanske ambassaden til Israel fra Tel Aviv til Jerusalem. Han ser nå ut til å moderere løftet.

– Jeg ville likt å se det skje. Vi ser nøye på det, sa Trump.

Den amerikanske presidenten trakk tillegg frem Iran som en av truslene Israel står overfor, og gjentok at atomavtalen med Iran er en dårlig avtale.

Netanyahu hyller Trump

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier det ikke finnes noen større tilhenger av det jødiske folk og den jødiske stat enn president Donald Trump.

Netanyahu hyllet den ferske amerikanske presidenten, som han påpekte at han har kjent i mange år allerede.

– Jeg setter enorm pris på vårt vennskap. Israel har ingen bedre alliert enn USA, og jeg vil forsikre deg om at USA ikke har noen bedre venn enn Israel, sa statsministeren på pressekonferansen med Trump i Det hvite hus onsdag.

– Forholdet vårt skal bare bli sterkere fra nå av, tilføyde Netanyahu.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.