I forrige uke skrev sjefredaktør i Telemarkavisa, Ove Mellingen, om hvor pussig det var at bensinen var såpass dyr, til tross for halvert oljepris og Frp i regjering.

Sjefredaktøren illustrerte saken sin med et arkivbilde av Frps Bård Hoksrud hvor han under et av sine tidligere valgkampstunt står ved en bensinstasjon og subsidierer drivstoff-fyllende bilister med «Ap-tillegget». Det vil si differansen mellom hva drivstoffet kostet, og hva Frp mener den burde kostet.

Heftig facebook-diskusjon
Kommentaren falt imidlertid ikke i særlig god jord hos den avbildede Bård Hoksrud, som inntil nylig var statssekretær i Samferdselsdepartementet.

I en rekke innlegg på sjefredaktør Ove Mellingens facebookside - der artikkelen var delt - gikk Hoksrud til angrep på redaktøren og Telemarksavisas insinuasjon om at det har blitt høyere avgifter og dyrere bensin med Frp i regjering.

Telemarkavisa har i en egen artikkel i dag gjengitt utdrag av diskusjonen, der Hoksruds første melding lød slik:

«Jeg håper at redaktøren i TA kan dokumentere at avgiftene på drivstoff er øket de siste to årene etter denne artikkelen? Jeg gleder meg til å se dokumentasjonen Ove og hvis du har tatt feil så korrigerer du vel det i sant å si på like god måte som i artikkelen din i går:) mvh Bård», skrev han.

Men redaktøren hadde dokumentasjon. Ifølge tall fra Norsk Petroleumsinstitutt og Statistisk sentralbyrå har avgiften på bensin gått fra 5,69 kroner per liter i 2013 da Frp kom i regjering via 5,80 kroner i 2014 til 5,82 kroner per liter i år.

Men Hoksrud ga seg ikke. Økningen i antall kroner og ører som går til statskassen er ikke det samme som avgiftsøkning.

«Ove jeg har sjekket opp dette med avgiftene og dersom du regner prisstigning som avgiftsøkning så stemmer det i 2014. Men for budsjettet for 2015 valgte regjeringen å heller ikke legge på prisstigning på drivstoffet. Når det gjelder co2 avgiften så er den justert med prisstigningen. I tillegg har man for 2015 økt co 2 avgiften noe men det er kompensert fullt ut i avgiftene til drivstoff og derfor er det ingen økning. Men jeg skjønner at redaktøren i TA bruker prisstigning som avgiftsøkning. Men det blir ikke helt riktig og for 2015 er det i hvertfall ikke riktig for kjøpekraften har økt mer en prisstigningen og derfor er det en reel nedgang i avgiften».

Redaktøren krever beklagelse
Etter noen innlegg frem og tilbake svarer redaktøren:

«Bård, ikke prøv deg. Du kom med påstander om at det jeg skrev var feil. Du ba om dokumentasjon. Du fikk dokumentasjon. Nå prøver du å ro deg bort på masse ord, men sannheten er som jeg skrev. Bensinavgiften har økt siden dere overtok. Nå bør du være mann nok til å beklage til meg, men først og fremst til dine velgere».

Temperaturen i diskusjonen når så nye høyder, der Mellingen blant annet beskylder Frp og Hoksrud for å bløffe velgerne. Hoksrud vil imidlertid verken innrømme bløff eller beklage overfor noen.

«Jeg prøver ikke å bløffe men skjønner at du/dere ikke liker når jeg prøver å forklare ordentlig», svarte Hoksrud ifølge Telemarksavisas sammendrag av diskusjonen på Facebook.

Les også på DN.no i dag:

- Vi er inne i den verste stormen

Biblioteket så ikke for seg at det var dette som skulle vippe Jo Nesbø og Jojo Moyes ned fra toppen av utlånslisten...

Ny flyrute på Torp har gitt flere asylsøkere  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.