Da Kristine Celeste Myhrehagen (34) skulle fylle tanken på vei til Hamar på torsdag, fikk hun seg en solid overraskelse.

Mens hun fylte bensin på bilen, hoppet prisen fra 11,59 kroner til 14,30 kroner på noen få sekunder.

– Jeg ble veldig overrasket. Da jeg først så prisen på 11,59 kroner, syntes jeg det var veldig billig, sier Myhrehagen til DN.

Til vanlig jobber hun som kurs- og opplæringsansvarlig, og var på vei til Hamar for å holde et kurs.

Kommunikasjonssjef Sigrid Philippart i ST1 Smart Fuel AS.
Kommunikasjonssjef Sigrid Philippart i ST1 Smart Fuel AS. (Foto: St1)

- Jeg stoppet tilfeldigvis på en Shell-stasjon ved Skedsmokorset på veien. Jeg fikk fylt tanken for 440 kroner, og slapp å betale ekstra selv om prisen hoppet mens jeg fylte. Så jeg var veldig heldig med timingen, forteller hun.

- Ikke dramatisk

– Jeg kan bekrefte at vi satte opp prisen akkurat på dette tidspunktet. Vi setter ned prisene tusenvis av ganger i løpet av en uke, og da må vi også løfte prisen noen ganger, sier kommunikasjonssjef Sigrid Philippart i ST1 Smart Fuel AS, som opererer Shells bensinstasjoner i Norge.

– Denne prisoppgangen er ikke dramatisk. Hvis konkurransesituasjonen har presset prisene langt ned, vil løftet kunne oppleves høyt når det kommer. Prisen var lav i dette tilfellet, og det er derfor prisdifferansen var så stor som den var, sier hun.

Bensinpriser i Norge påvirkes hovedsakelig av tre ting; avgifter til staten, innkjøpspris fra utenlandske aktører og valutakurs. Selv om oljeprisen er lavere, har denne effekten blitt visket ut av den svake kronen for bensinstasjonene. Ifølge St1 går omtrent 60 prosent av inntektene til avgifter.

Følg markedet på DN Investor HER

Les også:

Asia i dag: Starter nedtelling til kinesisk bankkrise

Miljøorganisasjoner:– Oljefondet vil spare på å bli grønnere

Jury: – Apple må betale milliarder for patentbrudd

SE DNtv: Her spiller astronauten bordtennis med en vannboble

Her spiller astronauten bordtennis med en vannboble
Den britiske astronauten Tim Peake er stasjonert på Den internasjonale romstasjonen ISS. Tirsdag stilte han opp på en direktesending som ble overført til nesten 300 000 skolebarn i Storbritannia.
01:48
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.