(Oppdatert med kommentarer fra pressekonferansen)

Hun overtar etter Sven Arild Andersen, som går av med pensjon ved årsskiftet. Landsnes kommer fra børsens hovedeier og største kunde DnB Nor, der hun er konserndirektør for it- og betalingstjenester.

Ikke problem
Hun har også vært styremedlem i Oslo Børs, NOS og VPS. Styreleder Harald Nordvik avviste at det kan bli et problem med de tette bindingene, og fremhevet Landnes sterke integritet.

- Det kunne vært vanskelig, men vi kom frem til at det ikke er det. Vi kom frem til at vi ikke ville bruke det mot henne, og at det ikke betyr noe for uavhengigheten, sa Nordvik på en pressekonferanse i dag.

Det var en meget sterk intern kandidat til toppjobben, som tapte på målstreken.

Ikke innsidebørs lenger
Da Sven Arild Andersen tiltrådte jobben som børsdirektør i 1999 var han klar på at børsne måtte intensivere sin jobb som vakthund for det norske aksjemarkedet. Oslo Børs var da preget av mye rykter som innsidebørs, som utenlandske investorer skydde.

Landsnes har ingen lignende programerklæring å komme med ennå.

- Det ryktet er borte, der har man gjort en meget god jobb, sier den påtroppende børsdirektøren til dn.no.

Hun ble meget glad, men også overrasket da hun fikk beskjeden om at hun hadde fått den prestisjetunge jobben som børsdirektør.

- Klart jeg ble glad, sier hun.

- Er dette drømmejobben?

- Ikke langt unna ihvertfall, sier hun.

Hun gleder seg til å ta fatt på oppgavene, men vil ikke snu børsen på hodet med det første.

- Det er en svært veldrevet børs, jeg må ta meg tid til å bli kjent med den først så får vi se derfra, sier hun.

Oslo Børs har idag en meget lav andel av private investorer sammenlignet med andre børsen, dette tror børsdirektøren vil endre seg med tiden.

- Vi har ikke hatt kultur for dette i Norge. Jeg tror det vil komme, men kultur endrer seg ikke over natten, sier hun.

Bred erf#229
Norvik fremhevet Landsnes brede og lange erf#229 som leder med gode resultater som en av årsakene til at hun stakk av med seieren.

- Hun har hatt store lederoppgaver i finansmarkedet, inklusive den delen av markedet som er svært relevant for Oslo Børs. Hun har dessuten fått god kjennskap til verdipapirkjeden gjennom flere sentrale styreverv, og var også nestleder i styret da hun gikk ut av børsstyret i 2004. Landsnes har personlige egenskaper, kompetanse og erf#229 som gir henne meget gode forutsetninger til å lede Oslo Børs, samt til å representere børsen på en god måte både utad og innad, sier børsens styreleder Harald Norvik.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.