Credit Suisse anbefaler sine kunder å være forsiktige med DNB fordi meglerhuset ser risiko for lavere guidet vekst i netto renteinntekter.

Det fremgår av en oppdatering mandag.

«Vi tror at det blir vanskelig for DNB å nå sine ambisiøse vekstmål for netto renteinntekter de neste par årene gitt bekymringer for underkapitalisering kan begrense utlånsveksten», heter det.

Mulig underdekning på 12,4 mrd
Credit Suisse ser en potensiell underdekning på 12,4 milliarder kroner i 2014. Dersom riskovektingen av boliglån blir økt til 35 prosent, som foreslått, vil det ha en negativ innvirkning på DNB med 134 basispunkter, heter det. I tillegg venter de et krav om motsyklisk bufferkapital som blir på 100 basispunkter fra 2014.

Meglerhuset gjentar sin underperform rating på aksjen, men oppjusterer kursmålet fra 65 til 69 kroner.

Ellers positive til nordiske banker
Samtidig er meglerhuset positive til andre nordiske banker, og mener at bekymringene for makroutviklingen i Sverige er overdrevne.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.