Som ventet ba Kjell Inge Røkkes forsvarer om frifinnelse for korrupsjon og påvirkning av offentlig tjenestemann.

Røkke erkjente allerede på rettssakens første dag at han ved to tilfeller førte båten Celina Bella uten gyldig førerkort. Det er han forberedt på å måtte betale en bot for, men Andenæs ba om at Røkke straffes på mildeste måte.

- Uansett hvor mye Kjell Inge Røkke mener han er i stand til å snekre paller, skal han under ingen omstendigheter gis anledning til det, sier advokat Ellen Holager Andenæs i sin prosedyre.

Forhåndsdømming
- Det har vært et tankekors å være forsvarer i denne saken. Vi bestemte oss helt fra starten at vi ikke skulle forhåndsprosedere, selv om det kom et utall av henvendelser fra pressen. Man kan lure på hvor lurt det var, sa advokat Andenæs i sin prosedyre og minnet om at Kjell Inge Røkke etter hennes syn har blitt kraftig forhåndsdømt i denne saken.

Hun viser til at både stortingsrepresentanter og media har slått fast at Røkke er skyldig.

Hvorfor Sverige?
I retten stilte Andenæs det spørsmålet mange har stilt selv.

- Hvorfor i all verden tar en nordmann båtsertifikat i Sverige? Det er høyst sannsynlig så enkelt at det er enklere å ta det der enn i Norge. Det er akkurat som om Oslo-ungdom reiser til Alta for å ta førerkort på bil der det er lavere strykprosent. Det er ikke noe galt i det.

- Hvis man mener det er så galt at man tar sertifikat i Sverige, får man bare nekte å konvertere det til norsk, sier Andenæs.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.