Hågensen ber regjeringen kjøpe aksjer i verftsgruppen Aker Yards som Kjell Inge Røkkes selskap Aker nå selger seg ut av.

Hågensen har i mange år vært en sterk tilhenger av Røkke som industribygger.

Klandrer ikke Røkke
– Det ville vært veldig interessant hvis staten slo til her og ble med på ferden. Jeg oppfordrer regjeringen til å komme på banen for å sikre at norske interesser blir videreført i Aker Yards. Det er også viktig å beholde kunnskapen som ligger der, sier Yngve Hågensen til Dagens Næringsliv.

Hågensen synes ikke det er grunn til å klandre Røkke for å selge Aker Yards-aksjene. Han viser til at Røkke og Aker-systemet fortsatt er opptatt av å investere i Norge. I tillegg har Røkke store ambisjoner internasjonalt.

-Er blitt borte
- Det ansvaret han har for norske arbeidsplasser blir litt borte i den store giganten. Når vi også vet at han satser på offshore og olje, vil jeg ikke utelukke at dette er fornuftig fra Akers synspunkt, sier Hågensen til DN.

Næringsminister Dag Terje Andersen var ikke tilgjengelig for kommentarer igår, men han signaliserte onsdag at statlig aksjekjøp i Aker Yards ikke har vært vurdert så langt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.