Nyheten ble sluppet med en romantisert, lokalpatriotisk og selvironisk video om samlokalisering under Nordiske Mediedager i Bergen idag.

TV 2, NRK, Bergens Tidende, Bergensavisen, medieutdanningen ved Universitetet i Bergen og grafikkselskapet Vizrt har blitt enige om å flytte sin virksomhet i byen til Lars Hilles Gate 30. Eiendommen eies av Entra OPF, som igjen eies av Entra og Oslo Pensjonsforsikring med 50 prosent hver.

For TV 2 sin del ble flyttingen vedtatt senest i går. 

- Jeg har sittet i TV 2-styret siden 1995, og i går er første gang jeg har opplevd applaus for et vedtak på et styremøte, sier konsernsjef Alf Hildrum under dagens pressekonferanse i Bergen.

- Vi trenger et nytt miljø, og tror flytting vil være avgjørende for TV 2s utvikling. Norske medier skal konkurrere, men også se muligheter for å samarbeide, blant annet om teknologi og forskning. Det er en viktig dag for TV 2, tilføyer Hildrum.

NRK har besluttet å forlate sine gigantlokaler på Minde.

- Vi i NRK synes det er viktig å delta i fellesskapet og realisere et samarbeid mellom viktige medieaktører, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. 

Sjefredaktør i Bergensavisen, Anders Nyland, mener samlokalisering vil gi økonomisk gevinst.

- Vi skal bruke mindre penger på å bo, og mer penger på innhold, sier han.

- Idet vi begynte å se muligheten i en klynge, for hele byen og mediemiljøet, ble vi overbevist, sier konkurrent Gard Steiro, sjefredaktør i Bergens Tidende, som peker på viktigheten av gode samarbeidspartnere på teknologisiden for å møte den digitale fremtiden.

De seks virksomhetene får utfolde seg på 45.000 kvadratmeter, og skal etter planen dele adresse fra 2016.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.