Overfor DN bekrefter sjefredaktør Øyulf Hjertenes at to journalister er sagt opp.

Det var Journalisten som omtalte saken først.

I tillegg kan det også bli oppsigelse av ytterligere én ansatt, en grafiker.

- Der vi startet denne prosessen var det på at vi måtte redusere mellom 25 og 30 stillinger. Vi hadde en frivillig avgang på 17 personer, og da var det et ytterligere behov på ti stillinger, sier Hjertenes.

26 må slutte

BT fikk i havn minnelige ordninger med seks av disse ti personene. En av personene fikk reversert prosessen og får fortsette i BT.

Da gjenstod det tre personer, hvorav to nå er sagt opp. Totalt endte nedbemmaningsprosessen med at 26 personer er ferdige i avisen.

Klubbleder Dag Idar Tryggestad sier klubben var forberedt på utfallet.

- Det er beklagelig, og en trist dag for BT. Vår vurdering er at disse to har en god sak, og saken er nå videreført til Norsk Journalistlags jurist, sier Tryggestad.

Han bekrefter at de to muntlig har meldt fra til BT-ledelsen at de er uenige i beslutningen. De to har ikke lik ansiennitet, men Tryggestad sier at begges ansiennitet blir et vesentlig argument fremover.

- Det formelle får vi ta derfra, sier Tryggestad.

Første oppsigelser i redaksjonen

- Meg bekjent er det første gang noen er sagt opp i redaksjonen på grunn av effektiviseringstiltak i BT. Det er leit at vi må gå til oppsigelse. Det sier bare hvor alvorlig situasjonen i bransjen er. Oppi alt dette er vi glade for at tallet ikke ble høyere, sier sjefredaktør Hjertenes.

De to har en oppsigelsestid på et halvt år.

De har nå 14 dager på å bestemme seg for om det blir arbeidsrettssak.

- Det får være opp til hver enkelt å bestemme seg for hva de vil gjøre videre. De har en frist på seg, og det er en del formalier i arbeidslivet som bestemmer veien videre. Vi håper at vi snart kan legge disse tingene bak oss, se fremover og tenke på journalistikken, ikke effektivisering, sier Hjertenes.

Preget redaksjon

Tryggestad sier at redaksjonen er preget av nedbemanningsrunden.

- Vi er i ferd med å kutte nær én fjerdel av staben. Det er avslutningsseremonier på løpende bånd. De tomme pultene gjør at dette blir veldig synlig, sier han.

Klubben har ment at flere av de som tok sluttpakker i den siste runden hadde hatt en god sak dersom de hadde tatt rettslige skritt.

- Men vi har stor respekt for den enkeltes valg, understreker Tryggestad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.