Gudbrandsen, som opprinnelig er fra Drammen, ble ansatt som politisk kommentator i BT i 2012, og tar nå over som politisk redaktør etter Frank Rossavik (49).

- Frøy er en kunnskapsrik, troverdig og uredd kommentator, og på alle måter en ypperlig representant for BT. På kort tid har hun bygget opp en høyt respektert stemme. I tillegg er det viktig for meg at BT har en politisk redaktør som er tett på Bergen, sier sjefredaktør Øyulf Hjertenes (36) til DN.

- Gledelig og vemodig

Frank Rossavik har pendlet mellom Oslo og Bergen de siste årene, og forlater nå Bergens Tidende til fordel for Aftenposten.

Der blir han hovedkommentator for utenriks, ifølge Bergens Tidende.

- Frank har gjort en formidabel jobb i BT. Vi mister en profil og en klippe, men han etterlater seg en veldig stor arv. Jeg unner Frank den muligheten han har fått. Det vil bringe han tettere på hans største journalistiske interessefelt. Det er både en vemodig og gledelig dag i BT, sier Hjertenes.

Les også: Hjertenes sverger til dataanalyse

Hjertenes, som nylig tok over som sjefredaktør etter Gard Steiro, har snart alle sjefsstillinger på plass.

- Vi er i en prosess med å ansette to øvrige redaktører. En nyhetsredaktør, og en prosjektredaktør. Det skjer innen relativt kort tid, og da er kollegiet på plass.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.