Det kommer frem i en pressemelding fra Amedia fredag.

Nyland har siste dag på jobben 18. mars, mens Sveinbjørnsson starter 15. mai.

– Jeg har vært gift med jobben i snart syv år. Nå skal jeg ha en pause og tenke over hva jeg vil satse videre på. Jeg håper det er noen som har bruk for meg, sier Nyland til BA.

Avskjeden skjer etter at direktør Veslemøy Fredriksen sluttet i høst. Amedia bestemte dermed å slå sammen de to topplederstillingen i avishuset til en publiserstilling.

LES OGSÅ:Lederflukt i Bergens Tidende (DN+)

Nyland ønsker ikke å kommentere om han søkte på denne stillingen.

– Av prinsipp uttaler jeg meg aldri om hva jeg søker eller ikke søker på, sier han til BA.

Sigvald Sveinbjørnsson blir ny sjefredaktør i BA.
Sigvald Sveinbjørnsson blir ny sjefredaktør i BA.
- Uredd og spenstig

Sveinbjørnsson ser frem til sin nye rolle som redaktør. Han har vært kommentator i Bergens Tidende siden 2014. Han har tidligere redaktørerfaring fra teknologiavisen digi.no og næringslivsavisen NA24.no.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven som lagleder for en så offensiv og konkurranseglad lokalavis som Bergensavisen. BA er tett på Bergen, uredd og spenstig, og jeg ser fram til å utvikle avisen videre sammen med staben der, sier Sigvald Sveinbjørnsson i en pressemelding.

Styreleder Mari Velsand i BA er godt fornøyd med den nye redaktør-ansettelsen.

- Sigvald har bred og relevant erfaring, ikke minst innenfor det digitale. Han har i tidligere jobber vist både kommersiell og redaksjonell teft, og beskrives som visjonær, gjennomføringssterk, og en tydelig og inspirerende leder. Vi er glad for å ha fått Sigvald på laget, og jeg er sikker på at han har mye å tilføre både Bergensavisen og Amedia, sier hun i en pressemelding.

Amedia opplyser at Kjell Erik Mikkelsen vil være konstituert som ansvarlig redaktør i perioden 18. mars til 15. mai.

 

Se DNtv: Perfekte ski på to minutter:

Perfekte ski på to minutter
Her får du tipsene som gir deg best gli og best feste under Holmenkollmarsjen på lørdag.
02:37
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.