Ringnes entret den rød løperen sammen med administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor og konserndirektør i Huawei Norge, Berit Kjøll.

– Jeg ønsker å sitte ved siden av Berit og Berit, sier Ringnes. Han snur seg mot damene og ler.

Trioen gikk lattermilde over hele den røde løperen og hilste smilende på NHO-sjef Kristin Skogen Lund, som tok imot kveldens 450 gjester.

– Han skal sitte ved siden av oss, og vi skal snakke om det grønne skiftet. Vi skal snakke om hvordan enkeltmennesker og enkeltbedrifter kan gjøre litt mer. Vi må tore mer. Vi må være mer fandenivoldske, sier Svendsen til DN.

– Blod, svette og tårer

Toppene i norsk politikk og næringsliv var torsdag samlet til NHOs årskonferanse. Etter en dag med det grønne skiftet i næringslivet som fokus, samlet toppene seg senere på kvelden til den tradisjonsrike middagen som er i etterkant av konferansen.

Storinvestor og tidligere NHO-president Jens Ulltveit-Moe ønsker statsminister Erna Solberg.

– Erna var veldig god i dag. Hun snakket rett fra leveren, og det er det sjelden politikere gjør. Hun snakket om blod, svette og tårer i miljøkampen, sier Ullveit-Moe til DN, som gleder seg til middagen.

– Dette er en veldig interessant samling av både politikere og næringslivstopper, legger han til.

Røkt andebryst og reinsdyrkebab

Det er duket for en hyggelig og uformell kveld ifølge NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

– Det har vært en lang dag. Nå skal jeg senke skuldrene og kose meg, sier NHO-sjefen.

Hun velger selv sine bordkavalerer, og har valgt Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre og kronprins Haakon som sidemenn for kvelden.

NHO varter opp med buffet hvor gjestene blant annet kan velge mellom røkt andebryst toppet med soppgelé, tørket sopp og grønnkål eller lettbakt ørret toppet med ramsløk og hylleblomst-tapioka.

De mer tradisjonsbundne gjestene kan unne seg sveler toppet med sikrogn fra Rendalen og en skvett økologisk rømme.

De som ønsker seg noe nytt kan prøve reinsdyrkebaben med kål, rømme og tyttebær, som serveres i ferske potetlomper.

Til dessert får gjestene servert tykkmelk-krem fra Røros med multer og tindved, og makroner.

Håper å slippe politikerbord

Hotelleier Petter Stordalen var i svært godt humør da han sammen med statssekretær Julie Brodtkorb, Hurtigrutens Daniel Skjeldam, og tidligere NHO-president Paul-Christian Rieber ankom festmiddagen torsdag kveld.

– Hvem kunne du tenke deg å sitte ved siden av i kveld?

– Kulturministeren. Jeg tror det er mye vi kunne prate om. Men det er mange å ta av. Ordfører i Oslo, Marianne Borgen, vi kunne snakket om byutvikling. Det er jeg opptatt av, sier Stordalen, som legger til at det blir hyggelig uansett hvem han deler bord med.

Politikerparet Linda Cathrine Hofstad Helleland (H) og Trond Helleland (H) ankom middagen sammen.

Kulturminister Linda Helleland vil gjerne snakke med næringslivsledere under kveldens middag, og håper å slippe å sitte ved et bord fullt av politikere.

– Det er alltid mange spennende folk på denne middagen, sier Helleland.

– Er Donald Trump her?

Orkla-sjef Peter Ruzicka er kjapt ute med å fortelle at han gjerne kunne tenke seg å sitte ved siden av finansminister Siv Jensen under den årlige NHO-middagen.

– Det er veldig hyggelig. Jeg ville hatt store glede av det, sier Siv Jensen når hun møter Ruzicka på den røde løperen.

Torry Pedersen, som går av som sjefredaktør i VG og over i en lederstilling i Schibsted-konsernet, var også til stede under NHOs årsmiddag.

– Hvem ønsker du deg til bords?

– Er Donald Trump her? Det hadde vært min preferanse, sier Pedersen til DN og ler.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.