Lite konkret kom ut av et krisemøte i den italienske regjeringen sent onsdag kveld. Målet var å bli enige om tiltak for å kutte budsjettunderskuddet og dempe uroen i finansmarkedene.

Tross den økonomiske krisen klarte ikke regjeringen å samle seg om et krisedekret som statsminister Silvio Berlusconi håpet å få vedtatt.

I stedet valgte ministrene å gjøre en rekke endringer i en budsjettlov som er til behandling i det italienske senatet. Detaljene rundt endringene er foreløpig ikke gjort kjent.

Tomhendt til Cannes
Det betyr trolig at Berlusconi må reise tomhendt til G20-møtet i Cannes torsdag. Kilder i den italienske regjeringen sier det konkrete innholdet i budsjettloven skal utarbeides i løpet av torsdagen.

Både Tyskland og Frankrike øver hardt press og har bedt italienerne handle raskt og gjennomføre lovede reformer for å kutte i underskuddet og fremme ny vekst.

Tidligere har Berlusconi lovet salg av statlige eiendeler, heving av pensjonsalderen og andre tiltak for å redusere statens utgifter.

Vil felle regjeringen
Regjeringen i Roma har vært rammet av intern uro og krangel, og opposisjonen varsler at den vil prøve å felle Berlusconi i nasjonalforsamlingen neste uke.

– Vi mener neste uke kommer til å bli en uke i nasjonalforsamlingen hvor vi prøver å utøve makt dersom ikke Berlusconi går av før, sier Enrico Letta fra sentrum-venstrepartiet PD.

Partiet har flere ganger bedt Berlusconi om å gå av og mener den økonomiske krisen gjør at kravet nå står sterkere.

Fortsatt høye renter
Rentene på italienske statsobligasjoner beveget seg nedover onsdag, men lå fortsatt på et nivå som på sikt vil gjøre det vanskelig for Italia å betjene statsgjelden. Tross støttekjøp fra Den europeiske sentralbanken ble rentene på obligasjoner med ti års løpetid liggende over 6,2 prosent.

Siden den italienske økonomien er en av de største i Europa, vil det trolig ikke være mulig å redde landet med krisehjelp fra utlandet hvis situasjonen kommer ut av kontroll.

Les også: Tror Italia snart er bankerottItalia-kollaps kan bli alle krisers mor

- Om Italia er insolvent, hva er da Frankrike og Tyskland?


- Hovedindeksen kan falle til 275 poeng

Tror verden ender i krig og total finanskollaps (2009)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.