I et brev til det konservative partiet Høyre, et lite parti som ikke er representert i nasjonalforsamlingen, skriver Silvio Berlusconi at han er stolt av det regjeringen har fått til i løpet av årene som er gått siden finanskrisen i 2008.

«Jeg deler deres ånd, og jeg håper vi sammen kan ta fatt på veien til regjering igjen», skriver Berlusconi i sitt brev til Høyre.

Berlusconi gikk lørdag av som statsminister etter at det tidligere i uka ble klart at han ikke lenger hadde flertall bak seg i nasjonalforsamlingen. Berlusconi sier nå at han er innstilt på å støtte en ny teknokratregjering ledet av økonomiprofessor Mario Monti, men at han likevel ikke vil gi seg i politikken.

– Fra i morgen av vil jeg fordoble min innsats in nasjonalforsamlingen og i institusjonene for å fornye Italia. Jeg vil ikke gi opp før vi har lyktes i å modernisere Italia, sa Berlusconi i en fjernsynstale søndag.

Til Høyre skriver Berlusconi at han er utsatt for «smålig utpressing og opportunisme – de eldste lastene i italiensk politikk».

Det er foreløpig uklart hva slags samarbeid Berlusconi ønsker med Høyre. Han er fortsatt medlem av Frihetens folk, et parti han selv grunnla. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.