Sjef for den amerikanske sentralbanken (Fed), Ben Bernanke, mener den amerikanske økonomien er langt fra friskmeldt. FED fortsetter derfor stimuleringstiltakene.

Bernanke ga tirsdag ingen signaler om når Fed kommer til å kutte ned på de massive støttekjøpene av obligasjoner, som beløper seg til 85 milliarder dollar i måneden.

- Økonomien har gjort betydelige fremskritt siden resesjonen var på sitt dypeste. Men vi er fortsatt langt fra å være der vi gjerne vil være, sa Bernanke i sin tale.

Siden finanskrisen slo til for fullt i 2008 har Fed stimulert økonomien på en rekke måter.

Tre runder
Programmet med støttekjøp ble lansert ifjor og er et av mange stimuleringstiltak som ble iverksatt etter at finanskrisen brøt ut i 2008.

Etter det har sentralbanken lansert tre runder med såkalte kvantitative lettelser, noe som i praksis innebærer å pøse penger ut i økonomien ved å «trykke penger».

Hensikten er å gi bedrifter og privatpersoner god tilgang på lån til lave renter.

Bernanke har vært sentralbanksjef i åtte år, og vil avløses av sin nestkommanderende Janet Yellen (67) over nyttår. Hun blir den første kvinnelige Fed-sjefen i bankens 100-årige historie.

Les også: Tror Yellen vil senke verdens børser med 50 prosent (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.