De amerikanske aksjemarkedene har ventet i spenning på talene sentralbanksjef Ben Bernanke og finansminister Henry Paulson skal holde i Senatet i dag.

Nå har nyhetsbyrået Reuters greid å få fatt i en kopi av talene, som skal holdes klokken 09:30 amerikansk tid.

Ifølge TDN Finans melder Bloomberg News at Bernanke i talen sier at det er "pressende nødvendig" at Kongressen godkjenner tiltakene foreslått av det amerikanske finansdepartementet.

Alvorlige konsekvenser
Det amerikanske finansdepartementet ønsker å bruke 700 milliarder dollar på å kjøpe råtne lån fra hardt prøvede banker.

Les også: 700 milliarder-dollar-planen

Ifølge Bernanke er tiltakene nødvendig for å unngå "alvorlige konsekvenser", og han mener de foreslåtte tiltakene vil gjenskape tilliten i markedene. Sentralbanksjefen nevner ikke rentesettingen i teksten.

Også Paulson kommer til å bidra til å legge press på Kongressen. Ifølge ham er de foreslåtte tiltakene helt nødvendige for å unngå kollaps i kredittmarkedene og trusler mot selve helsetilstanden i økonomien.

- For å unngå en lang rekke kollapser i finansielle institusjoner og tørre kredittmarkeder må Senatets bankkomité stille seg bak forslaget, er oppfordringen fra Paulson.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.