Den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke foreslår at sentralbanken fortsatt skal jobbe for å få ned de lange rentene i 2013, ettersom offentlige skatte- og utgiftspolitikk skaper betydelig motvind for den amerikanske økonomien.

Det sa Bernanke i en tale tirsdag, skriver Wall Street Journal.

Sentralbanksjefen advarte om farene ved budsjettstupet og sa at de automatiske skatteøkningene og utgiftskuttene vil kunne utgjøre «en betydelig fare for økonomien».

- Vi vil fortsette å gjøre vårt beste via pengepolitikken for å støtte gjeninnhentingen. Det sentralbanken kan gjøre er å fortsette med verdipapirkjøp, og ta de nødvendige grepene for på sikre at utsiktene for arbeidsmarkedet bedres på en betydelig og vedvarende måte, sa Bernanke på New York Economic Club.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.