Da 99 prosent av stemmene var talt i Kentucky, lå Clinton foran med færre enn 2.000 stemmer. Kandidatene hadde da sikret seg 27 delegater hver, og det manglet kun én å fordele.

- Vi vant nettopp Kentucky. Takk for alle som møtte opp. Vi er alltid sterkere samlet, skrev Clinton på Twitter.

Men gleden ble kortvarig for favoritten. Da stemmene begynte å tikke inn i Oregon - som ligger tre timer bak Kentucky - ble det raskt klart at Sanders stikker av med flest delegater derfra. Da 74 prosent av stemmene var talt, hadde han 28 delegater, mot Clintons 24.

Avgjøres trolig i juni

Dersom resultatet står seg, vil Clinton ha 2.294 av de 2.383 delegatene hun trenger for å bli partiets presidentkandidat.

Dermed kommer trolig avgjørelsen 7. juni, da Demokratene skal holde valgmøter og nominasjonsvalg i seks delstater og nesten 700 delegater skal fordeles. Med mindre Sanders trekker seg, men det er det lite som tyder på.

- La meg være så tydelig jeg kan være: Vi holder på til siste stemmeseddel er levert, sa Sanders til sine tilhengere i Carson i California.

- Vi vant akkurat Oregon, og vi kommer til å vinne i California, sa han.

I California kjemper de to kandidatene om støtten fra hele 475 delegater.

Tar stemmer fra Trump

Republikanerne gjorde unna Kentucky allerede i mars, men begge partiene holdt nominasjonsvalg i Oregon på vestkysten tirsdag.

Til tross for at Donald Trump er den eneste kandidaten igjen på Republikanernes side, hadde han bare oppnådd 66,8 prosent oppslutning og 17 delegater da 71 prosent av stemmene var talt.

Proteststemmer ga Ted Cruz og John Kasich, som begge har meldt seg ut av nominasjonsprosessen, men fortsatt står oppført på stemmesedlene, 17 prosent av stemmene og 3 delegater hver. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.