Bernstein nedgraderer Yara International fra overvekt til undervekt, og kutter kursmålet til 200 fra 311 kroner pr aksje. De er bekymret for gjødselsprisene.

Det fremgår av en oppdatering fra meglerhuset onsdag.

«Vi har nylig blitt mer bekymret for flere utfordringer i det korte bildet ettersom prisene på Yaras hovedprodukter har falt mye og raskere enn vi hadde ventet», skriver meglerhuset.

comp:yar

De viser til at urea er ned med 21 prosent så langt i år, mens CAN og DAP er ned med 21 og 16 prosent. Meglerhuset peker på at prisene er ned med hele 10 prosent bare siden juli.

Bernstein er bekymret for den langsiktige veksten og marginene, og skriver at de ser betydelig overkapasitet når de setter sin nye estimerte etterspørselsvekst opp mot den kommende bølgen av tilbud med lave operasjonelle- og kapitalkostnader.

Meglerhuset kutter EPS-anslaget for andre halvår og 2014 med 20 prosent og er da 20 prosent under konsensus.

De har også redusert P/E multippelen til 0,75x fra 1,0x ettersom Yaras inntjening er fallende de neste par årene, og kutter derfor kursmålet til 200 kroner pr aksje.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.